divendres, 18 d’octubre de 2013

INTRODUCCIÓ

Ens ho vam passar tan bé el curs anterior documentant-nos i preparant les entrades sobre el barri de Gràcia que ara volem repetir l’experiència i encetar plegades un nou blog. Després de pensar-hi molt ens vam decantar pel tema “Art als carrers de Barcelona” que, donada la proximitat del Tricentenari (1714 X 2014), intentarem centrar en els últims tres segles.

                                                Temple de Mnajdra al sud de Malta


Aquest estiu hem trepitjat terres malteses i hem visitat els seus monuments, el més antic dels quals està datat de l’any 3.500 a.C. Vam reflexionar que els artistes amb les seves obres ens han permès conèixer la història dels pobles, tant si es tracta de temples megalítics com de petites joies. Per desgràcia, amb el pas dels anys molts documents s’han perdut, s’han manipulat  o s’han destruït mentre que la pedra, el bronze o el ferro al cap de segles poden renéixer  i explicar-nos els seus secrets. Visitant les ruïnes  del Born podem fer-nos una idea precisa de com vivien els barcelonins al segle XVIII.

Quan passejarem per la nostra ciutat sense presses, patejant carrers i badant amunt i avall, espigolarem entre la gran quantitat d'obres d'art que ens envolta i intentarem descriure tant grans monuments com petites troballes amagades  que ens ajudin a comprendre part de la nostra història.


M.Carme Juan i Magda Simon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada